ika@cbu.edu.tr +90 236 201 2045 - 2048 - 1063
2024 ULUSAL STAJ PROGRAMI BİLGİLENDİRME

Değerli Öğrencilerimiz,

Ulusal Staj Programı kapsamında stajla ilgili aşağıdaki bilgilendirmeler ve 2024 Ulusal Staj Programı Uygulama Yönetmeliği'nden yararlanabilir ve ona göre işlemlerinizi yapınız.

Ulusal Staj Programı’nın 2024 yılı Aday Havuzu 8 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla erişime açılmıştır. Buna göre İşverenler sizlere staj tekliflerini göndermeye başladı!

USP Kapsamında teklif aldıysanız, teklifi onayladıysanız ya da stajınızı bitirdiyseniz lütfen aşağıdaki bilgileri dikkatlice okuyunuz.

USP kapsamında staj teklifini hala ONAYLAMADIYSANIZ, onay için sınırlı sürenizin olduğunu ve teklifi reddetmeniz durumunda tekrar teklif alabileceğinizi ancak teklif alma şansınızın azalabileceğini belirtmek isteriz. Lütfen gelen teklifi en kısa zamanda gözden geçirerek cevaplandırınız.

Bunun için “Aldığım Teklifler” bölümünden bekleyen teklifleri seçmeniz durumunda teklife ulaşıp onaylamayı yapmanız mümkündür.

Staj tarihleri içinde mezun olacak öğrencilerimiz teklifi onaylasalar da sigorta girişleri yapılamayacağı için maalesef stajlarını yapamayacaklardır.

USP kapsamında aldığınız staj teklifini ONAYLADIYSANIZ, stajınızın başlamasından en az 1 hafta önce staj yapacağınız yerden (genellikle kamu kurumu) alacağınız bir belgeyi okulunuzun (Fakülte/YO/MYO) sigorta girişini yapan ilgili yerlerine (genellikle öğrenci işleri oluyor) teslim etmeyi ve sigorta girişinizi yaptırmayı unutmayınız. (ya da staj yapacağınız yerden ilgili belgeyi okullarınıza ulaştırmalarını sağlayınız).

Durumlarınızın uygun olup olmamasına göre sigorta girişlerinize kendi okullarınız karar verecektir (Öğrenci staj tarihlerinde mezun olacaksa okulunuz sigorta girişini yapmaz).

USP kapsamında yapacağınız stajın ücreti sigorta giriş ve çıkış tarihlerinize göre hesaplanacaktır. Sigorta girişlerinin takibi öğrencinin sorumluluğundadır.

İstihdam ve Kariyer Koordinatörlüğü olarak bizim istediğimiz herhangi bir evrak bulunmamaktadır. Staj yapacağınız kurumunda okuldan herhangi bir belge istememesi gerekiyor.

USP kapsamında STAJINIZI BAŞARIYLA TAMAMLADIYSANIZ, e-devlet şifrenizle giriş yapıp başvuru yaptığınız https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/pages/authentication/login sistemde durumuzun “Stajını tamamladı” olması gerekmektedir. Durumunuz “Staja başlayacak/Devam eden” ise sistemden teklif aldığınız kişiye ya da staj yaptığınız kuruma bilgi vermeniz ve “staj süreci değerleme” işlemini yaptırmanız gerekmektedir. Durumunuz ““Stajını tamamladı”  görünüyorsa ve stajınızdan sorumlu kişiler staj anketini kendi sistemlerinden doldurmuşlarsa sizin sisteminizde “işveren değerlendirme anketi” görünür. Bu anketi sizler doldurduktan sonra STAJ SERTİFİKANIZI pdf olarak kurumunuzdan talep edebilirsiniz.

Kariyer Merkezi tarafından yapılan yönlendirmelere rağmen sorun çözülemezse konuyu detaylı bir şekilde açıklayarak ulusalstajprogrami@cbiko.gov.tr adresine e-posta gönderebilirsin.

Yıl sonuna kadar alacağınız teklifler için Kariyer Kapısını takipte kalın.

Tüm öğrencilerimizin www.yetenekkapisi.org a ve mezun olan öğrencilerimizin  https://mezunbilgisistemi.cbu.edu.tr ye kayıt yaptırmasını hatırlatır,